2014. április 19., szombat, - Emma

-----------------------------------------------------HIRDETÉS----------------------------------------------------

By iNowWeb Design

Fót börtön, nem gyermekotthon!

Kemény kritikát fogalmazott meg az ombudsman a fóti speciális gyermekotthonról.

Szerinte az intézmény leginkább egy börtönre hasonlít, ráadásul érthetetlennek tartja, hogy miért alkalmaznak gyermekfelügyelőként egy rendőrt és egy vagyonőrt is.

Szabó Máté ombudsman szerint a fóti speciális gyermekotthon egy büntetés-végrehajtási intézményre emlékeztet.
A fóti intézményt 2010 végén adták át, de Szabó Máté szerint az építkezésen használt gyenge minőségű anyagok miatt máris felújításra szorul. Az épület minden nyílászáróján rács található. Az épületszakaszokat, termeket zárva tartják, az udvari sportpályát és a ránéző épület első emeletének magasságában a falakat szögesdróttal vették körül. A jelentés szerint a javítóintézeti, büntetés-végrehajtási jelleget erősíti, hogy a gyermekotthonban felügyelői beosztásban vagyonőr és rendőr is dolgozik. Az otthon vezetője korábban katonai laktanyában dolgozott. A biztos álláspontja szerint a javítóintézettel fennálló magántanulói jogviszony is azt sugallja, mintha a gondozottak büntetésüket töltenék. Ráadásul a szakmai program azt is rögzíti, hogy a fegyelmi alatt álló gondozott nem fogadhat látogatót.
Az intézmény fenntartója az Emberi Erőforrás Minisztérium, őket is megkerestük az ügyben.
– Egyik gyermekvédelmi intézményben sem alkalmazható olyan büntetési módszer, amely szerint a gondozott nem fogadhat látogatót. Amennyiben a speciális gyermekotthonban mégis ezzel ellentétes gyakorlat alakult ki, ennek megszüntetésére megtesszük az intézkedéseket – áll közleményükben.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

---------HIRDETÉS---------

Időjárás

Árfolyam

EURÓ

Valuta Árfolyamok

SVÁJCI FRANK

Valuta Árfolyamok

USA DOLLÁR

Valuta Árfolyamok