Mit ajándékozz egy 1 éves gyereknek?

Montessori játékok

Ha a környezetedben, baráti körödben, vagy a családban egy kisgyerek születik, akkor előbb vagy utóbb felmerül, hogy különböző alkalmakkor ajándékot szokás adni neki. Legyen ez karácsony, húsvét vagy születésnap, komoly fejtörést okozhat, hogy milyen ajándékot adjunk egy kicsi, 1 éves kisgyereknek, akár fiú vagy lány.

Sokaknak beugrik, hogy készségfejlesztő játék lehet az ideális, hiszen azzal játszva tanulhat a gyerek, leköti magát és a szülőknek is tetszik.

Azok a szülök, akiknek fontos a gyerekük fejlődése az első 1000 napban, tudják, hogy a Montessori játékok már több mint 100 éve bizonyítanak. Az eltelt idő alatt persze változott a kivitelezés, de az alapötlet megmaradt.

Milyen készséget fejlesztenek a Montessori játékok?



- mozgáskoordináció
- színfelismerés
- formák
- hasonló, de különböző méretű tárgyak összehasonlítása
- finommotorikus készségek

Ezek az alapvető készségek kialakulása és fejlesztése nagyon fontos az kisgyermekkor elején, mert a további tudásanyag erre tud épülni a fejlődés későbbi szakaszában

Ami nem változott az elmúlt több mint 100 évben. A szivárvány színes elemek vonzzák a kicsik tekintetét és könnyen felkeltik a kíváncsiságukat. A játék közben vidáman, minden kényszer nélkül tanulnak meg különböző készségeket. A Montessori játékok alkalmasak fiúknak és lányoknak egyaránt, hiszen az értelmi képességeiket fejlesztik. Természetesen színek alapján vannak inkább lányos (rózsaszínes) és fiús (kékes) változatok is.

Megosztás